sâmbătă, 23 septembrie 2017

FACĂ-SE VOIA TA, DOAMNE , SI NU VOIA MEA!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


   Cand stai in picioarele tale vei vedea de ce esti in stare tu (cand nu-ti pui toata nadejdea in Dumnezeu), iar cand vei sta in genunchi si te vei ruga, vei vedea puterea si purtarea de grija a lui Dumnezeu: "Cheama-ma in ziua necazului tau si Eu te voi izbavi si tu ma vei preaslavi".
 Sfantul Pimen zice asa: „Voia noastră este zid de arama intre noi şi Dumnezeu si nu ne lasa sa ne apropiem de El sau sa vedem mila Lui”. Ce minunat este sa spunem ca parintele Sofronie Saharov: "Am o singura dorinta arzatoare: sa schimb lumea, schimband un singur om: PE MINE INSUMI!"

Spune mereu, mereu: "Doamne, daca sunt pe o cale gresita, indreapta-ma Tu pe cea buna! Doamne, precum vrei si precum stii, miluieste! Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, Treime Sfanta slava Tie! 

NIHIL SINE DEO! (Nimic fara Dumnezeu!) fiindca Dumnezeu ne-a spus cat se poate de clar: "Fara mine, nimic nu puteti face!" (Ioan 15:5).
                                                                                                                      Preot Ioan.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA