miercuri, 1 octombrie 2014

Inmormantarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI ! ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU” TINE ! NU TE MÂNIA PE NOI DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE ....

Astazi am participat la slujba de inmormantare a  Înalt Prea Sfințitului  Mitropolit Nicolae al Banatului, care a fost inmormantat la Timisoara , a fost un părinte bun pentru o mulțime de preoți și de credincioși din Mitropolia Banatului.   El a avut  51 de ani de activitate, numai aici, ca mitropolit al Banatului și 70 de ani de slujire în cadrul Bisericii”, a spus Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza.







Au participat înalți prelați, dar și numeroși enoriași , cred ca  au fost cateva sute de preoti din tot judetul ,si din tară ,care au mers  încă de la primele ore ale dimineții la Catedrala Mitropolitană din Timișoara .


Catedrala a fost neâncăpătoare pentru miile de persoane aflate azi
  acolo ,si pentru ca toți enoriașii veniți la inmormântare să poată vedea slujba, în fața Catedralei a fost instalat un panou gigant pe care sa  transmis tot ce sa întâmplat în biserică. Ceremonia a fost oficiată de Preafericitul Daniel, patriarhul României. Foarte multi preoti , calugări si călugărite ,au inconjurat catedrala ...










La ceremonial au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi alteţea sa regală principele Radu, reprezentantul Majestătii Sale ,Regele Mihai I și Familia Regală.
  Regele Mihai este ctitorul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, iar mitropolitul Nicolae a primit, în anul 2008, Crucea Casei Regale a României.

După slujbă sicriul a ocolit catedrala ,apoi a fost dus spre criptă ,insotit de soldati , care au tras trei salve de foc , in dangatul clopotelor care rasunau in toată zona .




Sicriul urmărit cu ochii de câteva mii de persoane, a fost coborât in cripta aflată
sub catedrală. Dupa 40 de zile de doliu va fi votat viitorul mitropolit...







Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA