duminică, 29 iunie 2014

Sfintii Apostoli Petru si Pavel

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI ! ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU” TINE ! NU TE MÂNIA PE NOI DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE ....


Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt sarbatoriti pe 29 iunie, dupa o perioada de post, care variaza ca durata, in functie de data Sfintelor Pastilor.
Biserica noastra are hramul SFINTILOR PETRU SI PAVEL , si biserica cea mica ,poarta hramul SFINTILOR MIHAIL SI GAVRIL.,doi sfinti la fel de importanti....
Eu ii pretuiesc foarte mult pe Sfintii PETRU SI PAVEL, deoarece mi-au fost dati si la cununie ca aparatori ai casatoriei , eu avand nunta pe 10 iunie...acum 41 de ani ...si pot sa spun ca orice m-am rugat lor , m-au ajutat...
Si strada pe care se afla biserica noastra se numeste tot Petru si Pavel...Azi a fost o slujba frumoasa, lume multa si la sfarsit am fost serviti cu cozonac si suc...in zona a fost si ruga Cartierului , unde a fost domnul primar si doua zile de distractie cu multi cantareti de muzica populara ...DOAMNE AJUTA ! 




Din cauza faptului ca Sfintii Apostoli Petru si Pavel au fost in temnita pentru ca L-au marturisit pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, au devenit ocrotitori ai sistemului penitenciar din Romania. Ei sunt ocrotitori ai celor lipsiti de libertate si din cauza faptului ca cei ajunsi in penitenciare sunt persoane care au gresit fata de Dumnezeu, precum au gresit si ei: Petru S-a lepadat de Hristos, iar Pavel i-a prigonit pe crestini.

                                      Troparul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

Cei ce sunteti intre apostoli mai intai pe scaun sezatori si lumii invatatori, Stapanului tuturor rugati-va, pace lumii sa daruiasca si sufletelor noastre mare mila.

Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt praznuiti in aceeasi zi deoarece amandoi s-au savarsit la Roma, din porunca imparatului Nero, Petru fiind rastignit cu capul in jos, iar lui Pavel taindu-i-se capul. Moastele Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, potrivit Sinaxarului, au fost puse impreuna. Traditia a consemnat ziua de 29 iunie ca data a martirajului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Cercetarile mai noi au stabilit cu o anume precizie ca Petru a fost rastignit in anul 64, iar Pavel a fost decapitat in anul 67.
 Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt autori de epistole incluse de Biserica intre textele canonice ale Noului Testament (Pavel – 14; Petru – 2).



                         Va postez un filmulet cu Evanghelia Zilei cu Preotul Paroh , Marius Sfercoci


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA