duminică, 18 mai 2014

Pelerinaj la Prislop

             Astazi bunul Dumnezeu Maica Domnului si Parintele Arsenie Boca au fost impreuna cu credinciosii de la biserica noastra...Dimineata la ora 6,3o un autocar si un microbuz plini de credinciosi , impreuna cu Parintele Paroh,  Marius Sfercoci cu multa bucurie in suflet am plecat in Pelerinaj , La Prislop .
Ne-am pregatit sufleteste  cu umbrele si haine de ploaie , dar am nu a plouat si nici frig nu a fost...
Am ajuns la manastire chiar, cand incepea Sfanta Liturghie care s-a tinut afara la altarul de vara..am stat putin si unii dintre noi am mers la Mormantul Parintelui Arsenie , altii au ramas sa asculte Sfanta Liturghie...Eu am mers la mormant cu toate ca am mai fost cu ani in urma acolo ,dar am simtit nevoia sa-i multumesc parintelui ca mi - a indeplinit o dorinta pe care il rugasem sa ma ajute .
Ne-am asezat frumos la rand si incet, incet au trecut 3 ore, timp in care ne-am rugat pentru noi, pentru rude si prieteni...timp care ni s-a parut foarte  scurt ...



     Priviti fetele credinciosilor , toti zambesc si sant binedispusi, se vede ca Parintele Arsenie Boca era printre noi...
Multi aveau flori in mana pe care sa le duca Parintelui la Mormant...altii aveau haine ale celor ce nu puteau ajunge acolo , ca macar hainele celor neputinciosi sa fie atinse de crucea de la mormantul parintelui.
Mi-a placut ca erau foarte multi copii de mana cu parintii sau bunicii lor ...Am vazut oameni bolnavi si necajiti ,tineri imbracati frumos si smeriti , dar toti era cu zambetul pe fata si parca o bucurie se vedea pe chipul lor..
       Domnul nostru Iisus Hristos spunea ca unde santem 2-3 si el v-a fi in mijlocul nostru , astazi i- am simtit prezenta.

      Dupa ce am ajuns la mormant am mai mers cam 100 m prin padure si am ajuns la Pestera Sfantului Ioan de la Prislop .




Ne-am incarcat cu sfintenie de la icoana Sfantului Ioan de la Prislop si a Maicii Domnului , apoi ne-am intors la biserica. Am mers in biserica , am pus lumanari , pomelnice , am vazut icoane pictate de parintele Arsenie .


      In fata bisericii se afla fantana cu apa rece si buna , am baut apa si am luat apa sfintita apoi am plecat la autocar promitandu-i parintelui Arsenie ca nu il vom uita si daca mai avem ocazia vom reveni cu drag.


Am mancat , am stat de vorba cu preotul nostru , care ne-a povestit cate ceva despre biserica ce tocmai o vizitasem  si despre sfintii de acolo...
Bucuria noastra a fost si mai mare cand ne-a spus ca vom vizita si biserica Densus .

Cand il ai pe Dumnezeu alaturi nu simti oboseala sau greutate si simti acea bucurie si fericire pe care nu o poti descrie in cuvinte.
Mare e Dumnezeu si mari sant puterile lui , ale Maicii sale si ale Sfintilor pe care noi, credinciosii ortodocsi ii cinstim si ii respectam ,socotind ca noi santem prea pacatosi si convinsi ca noi insine nu putem avea o atat de mare ascultare de la Dumnezeu , pentru ca nu suntem atat de smeriti ca ei. De aceia ii rugam sa mijloceasca pentru noi la Iisus Hristos sa ne ierte pacatele , si sa nu-si intoarca fata de la noi.
       Cu bucurie in suflet si fiind convinsi ca Parintele Arsenie Boca  si parintele Ioan de la Prislop s-au aflat printre noi astazi ,si cu credinta in suflet  ca rugaciunile ne-au fost acultate  am plecat spre Biserica Densus , dar despre asta o sa va povestesc maine...Va doresc o noapte linistita si plina de vise placute...

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA